Go to Top

Over Karin de Wit

“Learning to walk sets you free.
Learning to dance gives you the greatest freedom of all:
to express with your whole self the person you are.”

- Melissa Hayden

In 2003 kwam ik tijdens mijn circusopleiding met de hoepel in contact en na mijn opleiding is dit verder ontwikkeld tot een ware passie. Na de intensieve circus training bleek het een verademing om weer speels en wat minder prestatiegericht bezig te kunnen zijn.

Over Karin de Wit

Door met het gehele lichaam bezig te zijn en vrouwelijke bewegingen af te wisselen met uitdagende trucs ontvouwde zich een wereld aan mogelijkheden. Zowel op hoepeltechnisch vlak alsmede op beroepsmatig vlak.

In 2006 startte ik mijn eerste cursussen in Engeland, waar ik toen woonachtig was. Vlak hierna volgde ik de Teacher Trainingen bij Christabel Zamor, HoopGirl waarna ik in Nederland als Hoopdance pionier begon met lesgeven.

Om me te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig workshops bij diverse buitenlandse Hoopdancers.  Baxter, HoopGirl, Brecken, Gail O'Brian, Emma Kerr, Jo Mondy, Khan, Spiral, Sharna Rose, Beth Lavinder, Ann Humphry’s, Steve Bags zijn een aantal van deze docenten/performers.

In 2011 verzorgde ik de eerste Movin’Circle Docenten Training. Sindsdien heb ik vele mensen geholpen om te starten met het geven van Hoopdance lessen.

Als Hoopdance artiest trad ik jarenlang op in binnen-en buitenland. Kijk voor mijn shows op: www.youtube.com/user/karindewit

Naast mijn Hoopdance werk ben ik sinds 2018 ook actief als Voedingscoach. Ik vind het prachtig om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren dmv voeding en leefstijl. Met name bij chronische ('vage')klachten wanneer men bij de huisarts of specialist niet verder komt. En preventief natuurlijk!

Ik ondersteun mensen met bijvoorbeeld reuma, fibromyalgie, burn out, darmklachten, hoge bloeddruk, autoimmuunziekten, diabetes type 2,...

Lees meer op www.voeljepuur.nl