Go to Top

Over Karin de Wit

“Learning to walk sets you free.
Learning to dance gives you the greatest freedom of all:
to express with your whole self the person you are.”

- Melissa Hayden

In 2003 kwam ik tijdens mijn circusopleiding met de hoepel in contact en na mijn opleiding is dit verder ontwikkeld tot een ware passie. Na de intensieve circus training bleek het een verademing om weer speels en wat minder prestatiegericht bezig te kunnen zijn.

Over Karin de Wit

Door met het gehele lichaam bezig te zijn en vrouwelijke bewegingen af te wisselen met uitdagende trucs ontvouwde zich een wereld aan mogelijkheden. Zowel op hoepeltechnisch vlak alsmede op beroepsmatig vlak.

In 2006 startte ik mijn eerste cursussen in Engeland, waar ik toen woonachtig was. Vlak hierna volgde ik de Teacher Training bij Christabel Zamor, HoopGirl waarna ik in Nederland als Hoopdance pionier begon met lesgeven. Nu ben ik tot Level 3, het hoogst te behalen level, opgeleid.

Om me te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig workshops bij diverse buitenlandse Hoopdancers. Zo reis ik regelmatig naar Engeland en was ik in 2012 in Duitsland en de VS. Baxter, HoopGirl, Brecken, Gail O'Brian, Emma Kerr, Jo Mondy, Khan, Spiral, Sharna Rose, Beth Lavinder, Ann Humphry’s, Steve Bags zijn een aantal van deze docenten/performers.

In 2011 verzorgde ik de eerste Movin’Circle Docenten Training. Ieder jaar geef ik nu een aantal van deze trainingen waar men zelf leert om Hoopdance lessen te gaan geven. Een aantal van deze opgeleide mensen zijn ook werkzaam bij Movin’Circle voor het verzorgen van workshops. 

Als Hoopdance artiest trad ik jarenlang op in binnen-en buitenland. Kijk voor mijn shows op: www.youtube.com/user/karindewit